Warmtepomp Baarlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Baarlo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Baarlo.
warmtepomp-installateur-5990

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Interessante salderingsregeling
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
Netnummer077 (+3177)
Gasgebruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Baarlo

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baarlo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Baarlo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze vergelijker ontdek je direct erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5990).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Onderstaand bekijk je waardevolle info die gaan over de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Baarlo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €14.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.875 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Baarlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baarlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een hoge subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €8000. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2800. De totaalprijs wordt bepaald door diverse variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15700 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €6150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4350 – €6350Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2050 – €5900Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Baarlo gebruikt ongeveer 1610 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €230 tot €355. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €130 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€723
Buitenlucht2525kWh€506€217
Bodemwarmte1800kWh€362€362
Hybride1600 kWh + 575 M3€542€181

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Baarlo?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Peel en Maas. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.peelenmaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Baarlo. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €2300. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Baarlo (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 171 exc31 KW€4250,-
PanasonicKIT-WXC12H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaWWH-HT 013152 KW€7000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Baarlo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!