Warmtepomp Meijel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Meijel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Meijel.
warmtepomp-installateur-5768

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode-regio5768
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Meijel

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tientallen oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meijel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Meijel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze tool check jij vandaag nog installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5768).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek jij toepasbare details met betrekking tot de type warmtepompenen wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Meijel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.300 en €24.100. We spreken over vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft relevante gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Meijel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meijel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Via de hoge subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door allerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25500Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13100 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4450 – €6400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4750 – €7375Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2875 – €5800Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Meijel consumeert circa 1610 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €220 tot €350. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€664
Buitenlucht2800kWh€432€232
Bodemwarmte2025kWh€299€365
Hybride1300 kWh + 575 M3€465€199

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Meijel?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Peel en Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Peel en Maas. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.peelenmaas.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Meijel. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot ongeveer €2650. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Meijel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0091T DHW224 KW€4050,-
Orca EnergijaDUO200-SUHZ-SW45V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KI-MTD 0121t23 KW€3600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Meijel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!