Warmtepomp Overbetuwe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Overbetuwe? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en ecologische benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Op onze website check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Overbetuwe.
warmtepomp-installateur-6671

 • Minder CO-2 belasting
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode-regio6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Overbetuwe

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overbetuwe kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Overbetuwe? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze tool check jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6671).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In het volgende stukje check jij samengestelde gegevens omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Overbetuwe heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €10.700. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Overbetuwe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overbetuwe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27900Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €24600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4700 – €6650Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5350 – €6550Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2475 – €5750Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Overbetuwe gebruikt circa 1510 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €265 tot €350. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€727
Buitenlucht2525kWh€509€218
Bodemwarmte2000kWh€364€364
Hybride1600 kWh + 550 M3€545€182

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Overbetuwe?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening bij de gemeenten Overbetuwe. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.overbetuwe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Overbetuwe. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot doorgaans €3400. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Overbetuwe (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-3001.247 KW€5700,-
MicoeVentus KFC-190XM14 KW€1400,-
ToshibaHWS-P1105HR + HWS-P1105XWHM611 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Overbetuwe aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente