Warmtepomp Zetten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zetten? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zetten.
warmtepomp-installateur-6671

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zetten

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zetten heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Zetten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze pagina doorzoek jij direct de beste installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6671).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand vind jij bruikbare adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zetten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €14.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Zetten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zetten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €1900. De totaalprijs wordt getekend door verscheidene aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24700Geen geluid, hoge investering
Water-water€14400 – €22600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6475Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4500 – €7000Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €5150Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zetten verbruikt pakweg 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €365. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€689
Buitenlucht2550kWh€482€207
Bodemwarmte2075kWh€345€345
Hybride1550 kWh + 575 M3€517€172

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zetten?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de interessante groene lening in de regio Overbetuwe. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.overbetuwe.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak is er de ISDE-subsidie Zetten. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot gemiddeld €2050. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zetten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith i3509 KW€2800,-
RemkoHTS 200 Düsseldorf10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 2.14 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Zetten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!