Warmtepomp Beuningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Beuningen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Beuningen.
warmtepomp-installateur-6642

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Meer leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beuningen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beuningen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beuningen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze website lees je zonder moeite installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6642).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder vind je actuele informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Beuningen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €19.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.900 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Beuningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beuningen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25500Veel vermogen, dure installatie
Water-water€15400 – €23100Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6875Lage aanschafprijs
Lucht-water€4700 – €6400Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €5650Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Beuningen verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schatten we op €250 tot €330. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€695
Buitenlucht2350kWh€473€222
Bodemwarmte2050kWh€334€361
Hybride1350 kWh + 525 M3€507€188

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Beuningen?

Niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantaleisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Beuningen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Beuningen. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.beuningen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beuningen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot maar liefst €4000. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beuningen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+260L10 KW€2300,-
Metro ThermMETROAIR AQUA s0 KW€1100,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beuningen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente