Warmtepomp Wijchen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Wijchen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Verderop check je verdere details over een warmtepomp kopen in Wijchen.
warmtepomp-installateur-6601

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6601
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wijchen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn tientallen systemen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijchen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wijchen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker lees je veelzijdige de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6601).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Hieronder tref je uitgebreide toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijchen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €13.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.675 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Wijchen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijchen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt bepaald door verscheidene variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26600Passief koelen, relatief duur
Water-water€14100 – €21300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €6550Kan ook als airco werken
Lucht-water€5000 – €6350Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €6800Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Wijchen consumeert ong. 1370 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €275 tot €360. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€737
Buitenlucht2600kWh€501€236
Bodemwarmte1625kWh€354€383
Hybride1475 kWh + 550 M3€538€199

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wijchen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wijchen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Wijchen. Dit is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.wijchen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wijchen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €875 en kunnen oplopen tot €1650. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wijchen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 10221 KW€3400,-
MideaMHC-V16W/D2N813 KW€2600,-
TraneCXAX 017 SE SN34 KW€4550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Wijchen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente