Warmtepomp Driel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Driel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Hierna lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Driel.
warmtepomp-installateur-6665

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcodegebied6665
Netnummer026 (+3126)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Driel

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Driel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6665).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hieronder vind je omvangrijke informatie inzake populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Driel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €16.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Driel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13300 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6850Zeer betaalbaar
Lucht-water€4200 – €7075Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2875 – €6700Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Driel gebruikt plusminus 1510 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €225 tot €385. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €190 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€685
Buitenlucht2500kWh€452€233
Bodemwarmte1775kWh€315€370
Hybride1575 kWh + 500 M3€486€199

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Driel?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Overbetuwe. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.overbetuwe.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Driel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en kunnen oplopen tot €3300. Nieuwsgierig naar de september 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Driel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith i3507 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Frankfurt Solar7 KW€2000,-
ClivetWSAN-XES 18.239 KW€5200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Driel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!