Warmtepomp Andelst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Andelst? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Verderop tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Andelst.
warmtepomp-installateur-6673

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Andelst

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er bestaan honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Andelst kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Andelst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door de warmtepomp-vergelijker bekijk jij in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6673).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna check je waardevolle gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Andelst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €15.100. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.550 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Andelst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-andelst

Geschikte installaties:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een interessante subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5900. Het hybride systeem is er vanaf €3300. De factuur wordt bepaald door allerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24600Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16400 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3500 – €6575Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4850 – €6225Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2900 – €6200Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Andelst verbruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €260 tot €390. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€691
Buitenlucht2800kWh€456€235
Bodemwarmte1850kWh€318€373
Hybride1575 kWh + 375 M3€491€200

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Andelst?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Overbetuwe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio Overbetuwe. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.overbetuwe.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Andelst. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot wel €2550. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Andelst (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2450.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 410 + CTC Ecologic11 KW€2900,-
RemkoHTS 200 Frankfurt10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 4.16 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Andelst aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!