Warmtepomp Herveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Herveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. In het volgende kopje lees je meer info over een warmtepomp kopen in Herveld.
warmtepomp-installateur-6674

 • Een verantwoorde keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcodegebied6674
Netnummer0488 (+31488)
Gasgebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Herveld

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herveld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Herveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze website ontdek je zonder moeite de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6674).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop bekijk je accurate informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Herveld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €22.200. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Herveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €8000. Het hybride systeem koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van meerdere onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14700 – €22600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4650 – €7225Lage aanschafprijs
Lucht-water€4250 – €7250Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2450 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Herveld verbruikt grofweg 1510 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €225 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €145 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€692
Buitenlucht2325kWh€464€228
Bodemwarmte1600kWh€325€367
Hybride1375 kWh + 550 M3€498€194

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Herveld?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Overbetuwe. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.overbetuwe.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Herveld. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot wel €1500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Herveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je plusminus €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij grofweg €2125.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith 25012 KW€3000,-
RemkoHTS 200 Frankfurt Solar10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 5.19 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Herveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!