Warmtepomp Valburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Valburg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Valburg.
warmtepomp-installateur-6675

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcodegebied6675
Netnummer0488 (+31488)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Valburg

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valburg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Valburg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze vergelijker bekijk jij in enkele stappen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6675).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hierna tref jij toepasbare informatie die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Valburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €20.300. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Valburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Dankzij een flinke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6100. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3500. De factuur is afhankelijk van diverse onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16700 – €22200Koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7075Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5100 – €7175Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2000 – €6700Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Valburg verbruikt ong. 1510 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar varieert van €260 tot €370. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €165 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€693
Buitenlucht2650kWh€471€222
Bodemwarmte2050kWh€333€360
Hybride1600 kWh + 350 M3€506€187

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Valburg?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Overbetuwe. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.overbetuwe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Valburg. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €575 tot doorgaans €1850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Valburg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith i35011 KW€2900,-
RemkoHTS 200 Mannheim10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 6.110 KW€2300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Valburg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!