Warmtepomp Hemmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hemmen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €255,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hemmen.
warmtepomp-installateur-6672

 • CO2 uitstoot beperken
 • Aangenaam leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud nodig
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode-regio6672
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hemmen

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat tientallen installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hemmen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hemmen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij zonder problemen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6672).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In de paragraaf hierna lees jij bruikbare info ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hemmen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €18.900. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Hemmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hemmen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6100. Een hybride oplossing is er vanaf €2700. De totaalprijs kan men berekenen met diverse onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25200Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16800 – €23400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €7225Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €6850Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Hemmen gebruikt ongeveer 1510 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €260 tot €375. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €185 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€690
Buitenlucht2300kWh€449€242
Bodemwarmte2050kWh€311€380
Hybride1475 kWh + 475 M3€483€207

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hemmen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening via jouw gemeente Overbetuwe. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.overbetuwe.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hemmen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot ongeveer €3400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hemmen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je om en nabij €1625.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith 5509 KW€2800,-
RemkoHTS 200 Köln10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 3.15 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hemmen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!