Warmtepomp Oosterhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oosterhout? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €215,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oosterhout.
warmtepomp-installateur-6678

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcodegebied6678
Netnummer0481 (+31481)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosterhout

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterhout biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Oosterhout? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze tool bekijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6678).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf check jij handige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oosterhout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €10.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterhout

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke kostprijs hangt af van specifieke aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27600Hoog rendement, prijzig
Water-water€17300 – €22400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €6000Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4350 – €6050Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €6650Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oosterhout verbruikt ong. 1510 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €275 tot €375. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €175 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€696
Buitenlucht2775kWh€452€244
Bodemwarmte1675kWh€313€383
Hybride1400 kWh + 550 M3€487€209

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterhout?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via jouw gemeente Overbetuwe. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.overbetuwe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oosterhout. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €625 tot doorgaans €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosterhout (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 412 + CTC EcoZenith 25014 KW€3200,-
RemkoHTS 260 Düsseldorf14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 2.14 KW€1700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Oosterhout aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!