Warmtepomp Druten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Druten? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Druten.
warmtepomp-installateur-6651

 • Volledig van het gas af
 • Constante verwarming
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Druten

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Druten biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Druten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze vergelijker check jij bruikbare verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6651).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij omvangrijke info over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Druten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.800 en €14.100. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Druten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-druten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26200Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€18000 – €24400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4450 – €7500Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €7275Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €5950Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Druten consumeert pakweg 1450 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €265 tot €385. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €165 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€702
Buitenlucht2350kWh€484€218
Bodemwarmte1900kWh€344€358
Hybride1600 kWh + 400 M3€519€183

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Druten?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Druten?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Druten. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.druten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Druten. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €1900. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Druten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1950.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFWE+200L14 KW€2700,-
Metro ThermMetro Air Aqua 3010 KW€1250,-
ToshibaRUA-CP1701H8-E8 KW€1950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Druten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente