Warmtepomp Gennep

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Gennep? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €225,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende zaken. Op deze pagina ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Gennep.
warmtepomp-installateur-6591

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig storingen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcodegebied6591
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31550 M3
Stroom-verbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gennep

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met tal van producten. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gennep kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gennep? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze tool lees je waardevolle warmtepomp installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6591).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hierna lees je omvangrijke adviezen over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gennep heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €15.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.750 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Gennep (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gennep

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23900Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €24000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4550 – €6050Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3500 – €7000Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6650Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Gennep gebruikt plusminus 1550 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €400. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €130 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1225m3€668
Buitenlucht2550kWh€468€200
Bodemwarmte2025kWh€334€334
Hybride1450 kWh + 550 M3€501€167

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Gennep?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gennep?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Gennep. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.gennep.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Gennep. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €925 tot ongeveer €2650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Gennep (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ongeveer €1600.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/EP 202-P47 KW€5850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + ERST20C-VM2C11 KW€2400,-
TraneCXAM 030 HE Ccpt56 KW€6750,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gennep aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente