Warmtepomp Elst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Elst? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Elst.
warmtepomp-installateur-6660

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode-regio6660
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Elst

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elst kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Elst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref jij in enkele stappen warmtepomp installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6660).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder ontdek je samengestelde gegevens ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Elst kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.200 en €18.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Elst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elst

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel minder stookkosten. Via een flinke subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €5700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. De totaalprijs komt tot stand door verscheidene onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€16100 – €21100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3850 – €6625Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4050 – €6500Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €5850Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Elst verbruikt pakweg 1510 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €240 tot €360. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€683
Buitenlucht2650kWh€478€205
Bodemwarmte2050kWh€342€342
Hybride1350 kWh + 425 M3€512€171

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Elst?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Overbetuwe. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.overbetuwe.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, normaliter is er de ISDE-subsidie Elst. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €1000 tot plusminus €1700. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Elst (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoPart 406 + CTC Ecologic7 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Köln7 KW€2000,-
ClivetWSAN-Xmi 81- 400TN12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Elst aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!