Warmtepomp Slijk-Ewijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Slijk-Ewijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €185,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Slijk-Ewijk.
warmtepomp-installateur-6677

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmen en koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Slijk-Ewijk

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slijk-Ewijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Slijk-Ewijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met warmtepomprevolutie.nl check jij in enkele stappen erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6677).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop vind jij handige raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Slijk-Ewijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €13.100. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Slijk-Ewijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slijk-ewijk

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Geholpen door ISDE subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €5700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van allerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26900Hoog rendement, prijzig
Water-water€15500 – €21300Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €7125Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €7300Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2200 – €6400Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Slijk-Ewijk verbruikt plusminus 1510 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €380. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€695
Buitenlucht2625kWh€487€209
Bodemwarmte2000kWh€348€348
Hybride1575 kWh + 525 M3€521€174

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Slijk-Ewijk?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een paar eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Overbetuwe. Dit is een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.overbetuwe.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Slijk-Ewijk. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €3400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Slijk-Ewijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze plusminus €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 412 + CTC Ecologic13 KW€3100,-
RemkoHTS 200 Stuttgart Solar10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 8.112 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Slijk-Ewijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!