Warmtepomp Homoet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Homoet? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Homoet.
warmtepomp-installateur-6676

 • Een energieneutrale woning
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcodegebied6676
Netnummer0481 (+31481)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Homoet

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er bestaan tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Homoet kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Homoet? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij deze website tref je direct (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6676).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Onderstaand vind jij veelzijdige gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Homoet kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €12.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Homoet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-homoet

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke rekening hangt af van allerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17400 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €7350CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5100 – €7325Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €6000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Homoet verbruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €255 tot €320. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €130 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€694
Buitenlucht2650kWh€479€215
Bodemwarmte1850kWh€340€354
Hybride1450 kWh + 500 M3€514€180

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Homoet?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Overbetuwe. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.overbetuwe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Homoet. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot doorgaans €2100. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Homoet (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ong. €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith 55011 KW€2900,-
RemkoHTS 200 Stuttgart10 KW€2300,-
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 7.111 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Homoet aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!