Warmtepomp Heteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Heteren? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en duurzame wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Heteren.
warmtepomp-installateur-6666

 • Duurzame investering
 • Verkoeling in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode-regio6666
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heteren

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heteren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heteren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina tref je eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6666).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hierna bekijk je veelzijdige info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heteren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €345,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.500 en €21.900. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.250 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Heteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heteren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verschillende variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27300Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €24900Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6150CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4400 – €7475Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2450 – €5050Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Heteren gebruikt om en nabij 1510 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €245 tot €305. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€686
Buitenlucht2475kWh€460€226
Bodemwarmte2025kWh€322€364
Hybride1400 kWh + 400 M3€494€192

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Heteren?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Overbetuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening van je gemeente Overbetuwe. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.overbetuwe.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Heteren. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €925 tot doorgaans €1700. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heteren (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith 5507 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Mannheim7 KW€2000,-
ClivetWSAN-XES 20.244 KW€5700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heteren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!