Warmtepomp Randwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Randwijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. In het volgende kopje bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Randwijk.
warmtepomp-installateur-6668

 • Milieubewuste keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Randwijk

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Randwijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Randwijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze website ontdek je moeiteloos de beste installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6668).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website bekijk jij samengestelde adviezen die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Randwijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €17.200. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Randwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-randwijk

Plekken in de buurt:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24700Veel besparen, prijzig
Water-water€16200 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4750 – €6375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3800 – €7050Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2100 – €6800Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Randwijk gebruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €210 tot €305. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€687
Buitenlucht2350kWh€467€220
Bodemwarmte1625kWh€330€357
Hybride1475 kWh + 425 M3€502€185

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Randwijk?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Overbetuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Overbetuwe. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.overbetuwe.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Randwijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €750 en kunnen oplopen tot €2000. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Randwijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij plusminus €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 408 + CTC Ecologic9 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Stuttgart7 KW€2000,-
ClivetWSAN-XES 25.248 KW€6100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Randwijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!