Warmtepomp West Maas en Waal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in West Maas en Waal? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je praktische info over een warmtepomp kopen in West Maas en Waal.
warmtepomp-installateur-6659

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in West Maas en Waal

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in West Maas en Waal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in West Maas en Waal? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze vergelijker vergelijk je zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6659).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische details die gaan over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in West Maas en Waal kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €17.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit West Maas en Waal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-west-maas-en-waal

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7000. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2200. De eindfactuur hangt af van meerdere onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23100Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €7175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3500 – €6075Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €5200Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in West Maas en Waal gebruikt grofweg 1670 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €305. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€735
Buitenlucht2425kWh€485€250
Bodemwarmte1900kWh€338€397
Hybride1300 kWh + 600 M3€522€213

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in West Maas en Waal?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente West Maas en Waal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de regio West Maas en Waal. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.westmaasenwaal.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie West Maas en Waal. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot maar liefst €1850. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming West Maas en Waal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 619 KW€1900,-
MideaMHC-V12W/D2N811 KW€2400,-
TraneCXAX 017 HE SN33 KW€4450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice West Maas en Waal aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente