Warmtepomp Epe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Epe? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €325,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Epe.
warmtepomp-installateur-8161

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook in staat woning te koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcodegebied8161
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Epe

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Epe biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Epe? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker lees je moeiteloos verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8161).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je praktische informatie over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Epe heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €17.000. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Epe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-epe

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €28000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16600 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €7250Relatief voordelig
Lucht-water€3600 – €6275Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2450 – €6750Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Epe gebruikt plusminus 1710 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €215 tot €315. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1225m3€706
Buitenlucht2800kWh€473€233
Bodemwarmte1875kWh€332€374
Hybride1325 kWh + 475 M3€508€198

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Epe?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Epe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Epe. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.epe.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Epe. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €775 en kunnen oplopen tot €2650. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Epe (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS6WH(V)NPE+RWD6+200L14 KW€2700,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI0 (B/W)10 KW€2800,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM95 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Epe aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente