Warmtepomp Creil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Creil? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Verderop check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Creil.
warmtepomp-installateur-8312

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Meer leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidie

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode-regio8312
Netnummer0527 (+31527)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Creil

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Creil kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Creil? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl lees je in enkele stappen erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8312).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij actuele toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Creil kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €12.600. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Creil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-creil

Beschikbare merken:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15900 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6375CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5150 – €6025goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2800 – €6500Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Creil verbruikt om en nabij 1380 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €260 tot €330. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €135 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€662
Buitenlucht2300kWh€457€205
Bodemwarmte1850kWh€324€338
Hybride1350 kWh + 500 M3€490€172

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Creil?

Niet alle woningen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de interessante groene lening bij gemeente Noordoostpolder. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.noordoostpolder.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Creil. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot doorgaans €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Creil (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAW 075 KW€1650,-
TechnecoLoria 60108 KW€2100,-
ECOTEQSZ 1614 KW€2700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Creil aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!