Warmtepomp Kraggenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Kraggenburg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kraggenburg.
warmtepomp-installateur-8317

 • Een energieneutrale woning
 • Constante verwarming
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode-regio8317
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kraggenburg

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kraggenburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Kraggenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina lees jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8317).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Onderstaand vind je handige info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Kraggenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €20.400. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Kraggenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kraggenburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride oplossing is er vanaf €3400. De eindfactuur komt tot stand door meerdere randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13300 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4650 – €7025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3950 – €6600Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Kraggenburg verbruikt om en nabij 1380 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €230 tot €350. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €180 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€667
Buitenlucht2525kWh€454€213
Bodemwarmte1950kWh€320€347
Hybride1500 kWh + 525 M3€487€180

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kraggenburg?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening in de regio Noordoostpolder. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.noordoostpolder.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Kraggenburg. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot plusminus €3500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kraggenburg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAW 2115 KW€2650,-
TechnecoToros Vision TVPT 23 KW€2800,-
ECOTEQHQ 1211 KW€2250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kraggenburg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!