Warmtepomp Espel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Espel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Espel.
warmtepomp-installateur-8311

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8311
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Espel

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met tal van oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Espel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Espel? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website tref je waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8311).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop tref jij omvangrijke gegevens over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Espel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €22.900. We spreken over vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Espel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-espel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Geholpen door ISDE subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6200. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De totaalprijs wordt mede bepaald door verscheidene factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23200Passief koelen, hoge investering
Water-water€15500 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€5000 – €6475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5400 – €6325Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2150 – €6150Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Espel consumeert pakweg 1380 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €320. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €155 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€661
Buitenlucht2425kWh€449€212
Bodemwarmte2000kWh€317€344
Hybride1450 kWh + 550 M3€483€178

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Espel?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Noordoostpolder. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.noordoostpolder.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Espel. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €525 tot gemiddeld €1900. Informeren naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Espel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAW 054 KW€1550,-
TechnecoLoria 60086 KW€1900,-
ECOTEQS 1615 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Espel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!