Warmtepomp Ens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ens? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Ens.
warmtepomp-installateur-8307

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Flinke besparing

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8307
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ens

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ens kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Ens? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze website vergelijk je veelzijdige de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8307).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hierna bekijk jij omvangrijke aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Ens heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.700 en €22.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Ens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een interessante subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6100. Het hybride systeem is er vanaf €1900. Het prijskaartje wordt vastgesteld door specifieke zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26900Veel besparen, dure installatie
Water-water€17800 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6300Werkt ook als een airco
Lucht-water€4950 – €6575Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €5150Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ens gebruikt grofweg 1380 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing varieert van €240 tot €395. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2600kWh€428€230
Bodemwarmte1950kWh€296€362
Hybride1500 kWh + 400 M3€461€197

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Ens?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Noordoostpolder. Het is een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.noordoostpolder.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ens. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot wel €3100. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ens (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) krijg je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-300-E MS0 KW€1100,-
TechnecoElga 3044 KW€1700,-
EcoforestEcoGeo 1-9 kW (B en C)9 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ens aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!