Warmtepomp Luttelgeest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Luttelgeest? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Luttelgeest.
warmtepomp-installateur-8316

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8316
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Luttelgeest

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luttelgeest biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Luttelgeest? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze vergelijker bekijk je in een zeer korte periode installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8316).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop tref je bruikbare gegevens die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Luttelgeest kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €21.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Luttelgeest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luttelgeest

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5600. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door allerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24000Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14900 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€4750 – €7150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4450 – €6525Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €6550Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Luttelgeest gebruikt circa 1380 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €230 tot €340. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€665
Buitenlucht2600kWh€439€226
Bodemwarmte2100kWh€306€359
Hybride1600 kWh + 550 M3€472€193

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Luttelgeest?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Noordoostpolder. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.noordoostpolder.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Luttelgeest. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €825 en lopen op tot wel €1500. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Luttelgeest (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf circa €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAW 139 KW€2050,-
TechnecoLoria Duo 60086 KW€1900,-
ECOTEQHQ 3837 KW€5000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Luttelgeest aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!