Warmtepomp Bant

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bant? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €335,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse facetten. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bant.
warmtepomp-installateur-8314

 • Duurzame warmte
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8314
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bant

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bant kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Bant? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je bruikbare warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8314).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Verderop vind jij samengestelde raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Bant heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €11.300. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bant (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bant

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via ISDE subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €6100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3400. De factuur wordt gecalculeerd door verschillende aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25200Geen geluid, relatief duur
Water-water€16400 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €7125Relatief lage investering
Lucht-water€4250 – €6600Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€3000 – €6100Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bant verbruikt grofweg 1380 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €250 tot €365. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €200 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€664
Buitenlucht2425kWh€432€232
Bodemwarmte1625kWh€299€365
Hybride1325 kWh + 550 M3€465€199

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bant?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren meerdere mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordoostpolder?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Noordoostpolder. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.noordoostpolder.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Bant. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en lopen op tot wel €3900. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bant (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1700.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAW 118 KW€1950,-
TechnecoLoria Duo 60065 KW€1800,-
ECOTEQHQ 2220 KW€3300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Bant aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!