Warmtepomp Heerde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Heerde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. In het volgende kopje lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heerde.
warmtepomp-installateur-8181

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode-regio8181
Netnummer0578 (+31578)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heerde

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt flink wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Heerde? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website ontdek jij in enkele stappen de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8181).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij samengestelde details aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Heerde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €13.600. We spreken over 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Heerde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Aan de hand van actuele subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6800. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering hangt af van specifieke onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25700Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17600 – €23300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4500 – €6125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4500 – €7450Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5200Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heerde consumeert om en nabij 1670 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €380. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €145 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€711
Buitenlucht2650kWh€469€242
Bodemwarmte1975kWh€327€384
Hybride1400 kWh + 400 M3€505€206

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heerde?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Heerde?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Heerde. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.heerde.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Heerde. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €975 tot wel €2750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heerde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1950.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS10WHNPE+RWM10NE17 KW€2850,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI2 (B/W)11 KW€2900,-
ToshibaHWS-1405H + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Heerde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heerde, Wapenveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente