Warmtepomp Rutten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Rutten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Hierna lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rutten.
warmtepomp-installateur-8313

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rutten

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden fors wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rutten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Rutten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze tool vergelijk jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8313).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij accurate raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Rutten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €22.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.375 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Rutten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rutten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €7200. Een hybride variant is er vanaf €2800. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26500Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17100 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€4450 – €7075Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €7150Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2050 – €6550Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rutten verbruikt ongeveer 1380 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €275 tot €370. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€663
Buitenlucht2550kWh€464€199
Bodemwarmte1900kWh€332€332
Hybride1350 kWh + 600 M3€497€166

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Rutten?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Noordoostpolder. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.noordoostpolder.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Rutten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €625 tot ongeveer €1950. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rutten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2075.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAW 096 KW€1750,-
TechnecoLoria Duo 60044 KW€1700,-
ECOTEQSZ 1211 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Rutten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!