Warmtepomp Tollebeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Tollebeek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een economische en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Tollebeek.
warmtepomp-installateur-8309

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8309
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Tollebeek

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tollebeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Tollebeek? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website doorzoek je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8309).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop bekijk je omvangrijke toelichtingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Tollebeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €305,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €24.600. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.875 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Tollebeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tollebeek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van een interessante subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €5800. Een hybride systeem is er vanaf €3200. De factuur hangt af van allerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27600Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16400 – €24900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6375Zeer betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6025Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Tollebeek verbruikt plusminus 1380 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schommelt tussen €265 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€660
Buitenlucht2700kWh€442€218
Bodemwarmte1800kWh€310€350
Hybride1600 kWh + 350 M3€475€185

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tollebeek?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een speciale groene lening in de regio Noordoostpolder. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.noordoostpolder.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tollebeek. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €500 tot plusminus €2550. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tollebeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1625.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoAiWa 13 EVI In10 KW€2300,-
TechnecoLoria 60065 KW€1800,-
ECOTEQS 1212 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tollebeek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie betekent een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!