Warmtepomp Nagele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nagele? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. In het volgende kopje tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nagele.
warmtepomp-installateur-8308

 • Duurzame investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Je woning van het gas af
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8308
Netnummer0527 (+31527)
Gas-gebruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nagele

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nagele kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nagele? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze pagina vind jij in enkele stappen warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8308).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna lees jij omvangrijke aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Nagele kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €19.500. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Nagele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nagele

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27900Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€18000 – €21900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €6675Verwarmen en koelen
Lucht-water€4450 – €6300Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2975 – €6000Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nagele gebruikt ongeveer 1380 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€659
Buitenlucht2550kWh€435€224
Bodemwarmte2075kWh€303€356
Hybride1425 kWh + 575 M3€468€191

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nagele?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordoostpolder?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Noordoostpolder. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.noordoostpolder.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nagele. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €975 en kunnen oplopen tot €3150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nagele (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1925.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAiWa 8 In5 KW€1800,-
TechnecoLoria 60044 KW€1700,-
Ecopomp9LMW-240 Agarant6 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Nagele aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!