Warmtepomp Emmeloord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Emmeloord? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Emmeloord.
warmtepomp-installateur-8301

 • Duurzame warmte
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te programmeren
 • Lagere energierekening

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Emmeloord

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tientallen oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Emmeloord kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Emmeloord? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze vergelijker tref je snel en eenvoudig installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8301).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina tref jij waardevolle adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Emmeloord heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €16.500. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.300 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Emmeloord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-emmeloord

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3300. De totaalprijs hangt af van verscheidene randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26500Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14900 – €23200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5100 – €7400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3500 – €6975Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2050 – €5600Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Emmeloord verbruikt ongeveer 1380 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €365. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €165 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2450kWh€460€197
Bodemwarmte2100kWh€329€329
Hybride1325 kWh + 525 M3€493€164

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Emmeloord?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Noordoostpolder. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.noordoostpolder.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Emmeloord. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot plusminus €2500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Emmeloord (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1800.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-250-E MS0 KW€1100,-
TecalorTHZ 5048 KW€2100,-
EcoforestEcoGeo HP 15-7059 KW€7700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Emmeloord aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!