Warmtepomp Marknesse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Marknesse? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op onze website check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Marknesse.
warmtepomp-installateur-8316

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8316
Netnummer0527 (+31527)
Gas-verbruik M31380 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Marknesse

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marknesse kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Marknesse? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze vergelijker ontdek je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8316).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder check jij uitgebreide gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Marknesse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €13.200. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Marknesse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marknesse

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6500. Een hybride variant koop je al vanaf €2100. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verschillende factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17400 – €24900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4150 – €6675Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4400 – €6075Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2300 – €5000Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Marknesse verbruikt ongeveer 1380 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €275 tot €365. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €185 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€666
Buitenlucht2750kWh€446€220
Bodemwarmte1850kWh€313€353
Hybride1450 kWh + 600 M3€480€186

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Marknesse?

Niet alle woningen zijn even interessant. We noemen verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Noordoostpolder?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Noordoostpolder. Dit is een unieke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.noordoostpolder.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak is er de ISDE-subsidie Marknesse. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €750 en kunnen oplopen tot €3850. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Marknesse (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ong. €1700.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoAW 1712 KW€2350,-
TechnecoLoria Duo 60108 KW€2100,-
ECOTEQHQ 3231 KW€4400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Marknesse aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!