Warmtepomp Schokland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Schokland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schokland.
warmtepomp-installateur-8319

 • Kies voor een beter milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcodegebied8319
Netnummer0527 (+31527)
Gasgebruik M31380 M3
Stroomgebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schokland

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schokland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Schokland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website ontdek jij zonder moeite erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8319).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Verderop vind je accurate details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Schokland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €21.100. We spreken over vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Schokland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schokland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24700Veel vermogen, erg duur
Water-water€15700 – €23100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4750 – €7025Zeer betaalbaar
Lucht-water€5350 – €7325Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2925 – €6250Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Schokland verbruikt plusminus 1380 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €275 tot €395. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €190 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€668
Buitenlucht2800kWh€461€207
Bodemwarmte2050kWh€327€341
Hybride1425 kWh + 450 M3€494€174

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Schokland?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantaleisen: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordoostpolder?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Noordoostpolder. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.noordoostpolder.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Schokland. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €850 tot doorgaans €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schokland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAwi 16 EVI15 KW€2800,-
TechnecoToros Vision TVPT 34 KW€2800,-
ECOTEQMW 5 W/W5 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Schokland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!