Warmtepomp Borgsweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Borgsweer? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Verderop tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Borgsweer.
warmtepomp-installateur-9949

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Beschikt over koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcodegebied9949
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Borgsweer

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verschillende toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borgsweer kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Borgsweer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze website ontdek je vandaag nog de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9949).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees jij bruikbare info met betrekking tot de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Borgsweer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.500 en €12.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Borgsweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borgsweer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van ISDE subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23800Hoge subsidie, prijzig
Water-water€18000 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3850 – €6975Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4800 – €7175Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2900 – €6250Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Borgsweer gebruikt plusminus 1520 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €220 tot €400. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €175 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€660
Buitenlucht2300kWh€436€224
Bodemwarmte1975kWh€304€356
Hybride1525 kWh + 400 M3€469€191

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Borgsweer?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er zijn een paar mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij gemeente Delfzijl. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Borgsweer. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €550 tot maar liefst €2400. Nieuwsgierig naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Borgsweer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutempo 200L WP Boiler (TAW-190 + RAW-35)0 KW€1250,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 2521 KW€3250,-
HeliothermHP10SWW13 KW€3100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Borgsweer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!