Warmtepomp Spijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Spijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Spijk.
warmtepomp-installateur-9909

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spijk

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Spijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze website vergelijk jij eenvoudig warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9909).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hierna tref jij veelzijdige raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Spijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.100 en €14.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.500 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Spijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6400. De hybride warmtepomp is er vanaf €3200. Het prijskaartje kan men berekenen met velerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27300Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13500 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €7175Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5200 – €7250Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2250 – €5750Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Spijk gebruikt om en nabij 1520 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €225 tot €310. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€739
Buitenlucht2350kWh€503€236
Bodemwarmte2025kWh€355€384
Hybride1575 kWh + 500 M3€539€200

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Spijk?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Delfzijl. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.delfzijl.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Spijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €900 tot ongeveer €3100. Interesse naar de subsidie in maart 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Spijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+260L6 KW€1900,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 107 KW€1850,-
HautecHCS-PN-35 (88SF0261SDPN5)12 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Spijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan weet je zeker dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!