Warmtepomp Farmsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Farmsum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Farmsum.
warmtepomp-installateur-9936

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verwarmen en koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcodegebied9936
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Farmsum

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden meerdere onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Farmsum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Farmsum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze tool vergelijk jij direct erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9936).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand doorzoek je veelzijdige gegevens met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Farmsum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €18.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.575 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Farmsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-farmsum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie krijg je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000. De factuur is gebaseerd op specifieke onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€15500 – €24400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3800 – €6625Werkt ook als een airco
Lucht-water€4250 – €6150Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2925 – €6600Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Farmsum verbruikt pakweg 1520 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €250 tot €380. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €200 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€650
Buitenlucht2725kWh€442€208
Bodemwarmte1900kWh€312€338
Hybride1325 kWh + 550 M3€475€176

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Farmsum?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Delfzijl. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.delfzijl.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Farmsum. Hoeveel je krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €525 tot gemiddeld €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in maart 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Farmsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFWE+260L14 KW€2700,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 6238 KW€5100,-
HeliothermHP16E DX16 KW€3400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Farmsum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!