Warmtepomp Godlinze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Godlinze? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een voordelige en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je meer info over een warmtepomp kopen in Godlinze.
warmtepomp-installateur-9908

 • Verantwoorde investering
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Een zeer hoog rendement
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Godlinze

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Godlinze kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Godlinze? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vergelijk je eenvoudig warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9908).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek je omvangrijke details omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Godlinze kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €16.800. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Godlinze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-godlinze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De factuur wordt berekend door velerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €27100Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€17000 – €23700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €7225Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €6450Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2450 – €6000Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Godlinze verbruikt circa 1520 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €245 tot €300. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €175 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€738
Buitenlucht2650kWh€494€244
Bodemwarmte1750kWh€347€391
Hybride1325 kWh + 350 M3€531€207

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Godlinze?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Delfzijl?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Delfzijl. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.delfzijl.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Godlinze. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 en kunnen oplopen tot €3550. Benieuwd naar de subsidie in december 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Godlinze (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1600.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+200L6 KW€1900,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 85 KW€1650,-
HautecHCS-PN-45A (88SF0451SDPA1)13 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Godlinze aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!