Warmtepomp Losdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Losdorp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Verderop bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Losdorp.
warmtepomp-installateur-9907

 • Minder vervuiling
 • In de zomer een koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Losdorp

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Losdorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Losdorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl ontdek jij direct de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9907).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hieronder doorzoek je toepasbare gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Losdorp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €22.900. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Losdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-losdorp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. De eindfactuur wordt vastgesteld door specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25400Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€17500 – €24400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7500Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3500 – €7350Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2575 – €5400Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Losdorp gebruikt grofweg 1520 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €220 tot €375. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €190 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€737
Buitenlucht2425kWh€486€251
Bodemwarmte1850kWh€339€398
Hybride1600 kWh + 350 M3€523€214

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Losdorp?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Delfzijl. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Losdorp. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €700 tot ongeveer €2300. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Losdorp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS3WHVNP+RWM36 KW€1900,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 8054 KW€6700,-
HautecHCS-PN-38A (88SF0381SDPA1)11 KW€2900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Losdorp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!