Warmtepomp Holwierde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Holwierde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Holwierde.
warmtepomp-installateur-9905

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcodegebied9905
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Holwierde

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn flink wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holwierde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Holwierde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze pagina vergelijk jij moeiteloos leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9905).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna check je omvangrijke toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Holwierde heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €24.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Holwierde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holwierde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Middels de huidige subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3200. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verscheidene onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24900Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15900 – €20000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6650Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4150 – €6900Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2625 – €6000Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Holwierde verbruikt grofweg 1520 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €210 tot €310. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €160 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€735
Buitenlucht2550kWh€515€221
Bodemwarmte1725kWh€368€368
Hybride1425 kWh + 350 M3€551€184

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Holwierde?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Delfzijl. Dit is een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.delfzijl.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Holwierde. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €575 tot maar liefst €2150. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Holwierde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op om en nabij €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2.5WHVNP+RWD2.5+200L5 KW€1800,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 6041 KW€5250,-
HautecHCS-PN-26A (88SF0261SDPA1)9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Holwierde aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!