Warmtepomp Meedhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Meedhuizen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. In het volgende kopje check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Meedhuizen.
warmtepomp-installateur-9937

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Meedhuizen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meedhuizen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Meedhuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl check je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9937).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje ontdek jij samengestelde informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Meedhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €23.600. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Meedhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meedhuizen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij ISDE subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23000Veel besparen, erg duur
Water-water€13800 – €21000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €6275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4950 – €6650Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €5050Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Meedhuizen gebruikt ongeveer 1520 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €275 tot €375. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€651
Buitenlucht2625kWh€449€202
Bodemwarmte1850kWh€319€332
Hybride1475 kWh + 350 M3€482€169

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Meedhuizen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Delfzijl?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente Delfzijl. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Meedhuizen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €850 tot maar liefst €1900. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Meedhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RAS6WH(V)NPE+RWM614 KW€2700,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 7245 KW€5800,-
HeliothermHP20E DX20 KW€3800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Meedhuizen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!