Warmtepomp Krewerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Krewerd? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere facetten. Als je iets verders scrollt tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Krewerd.
warmtepomp-installateur-9904

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode-regio9904
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Krewerd

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krewerd kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Krewerd? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij snel warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9904).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf bekijk jij accurate details omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Krewerd kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €15.800. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Krewerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krewerd

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. actuele subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3500. Het prijskaartje hangt af van velerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26700Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17200 – €23600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €7025Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5350 – €6300Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2750 – €5600Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Krewerd verbruikt grofweg 1520 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €280 tot €400. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€734
Buitenlucht2600kWh€506€228
Bodemwarmte1975kWh€360€374
Hybride1325 kWh + 375 M3€543€191

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Krewerd?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Delfzijl. Het is een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.delfzijl.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Krewerd. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot ongeveer €1800. Interesse naar de actuele subsidie in maart 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Krewerd (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RAS2.5WHVNP+RWM2.55 KW€1800,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 5034 KW€4550,-
HautecHCS-PN-21A (88SF0211SDPA1)7 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Krewerd aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!