Warmtepomp Wagenborgen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Wagenborgen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €320,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Wagenborgen.
warmtepomp-installateur-9945

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wagenborgen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wagenborgen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wagenborgen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze website lees je bruikbare installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9945).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij actuele raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Wagenborgen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €19.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Wagenborgen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wagenborgen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij lucratieve subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door verscheidene facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25600Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€14700 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6525Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5150 – €6750Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2250 – €5650Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Wagenborgen consumeert om en nabij 1520 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €210 tot €350. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €195 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€656
Buitenlucht2625kWh€446€210
Bodemwarmte1875kWh€315€341
Hybride1425 kWh + 550 M3€479€177

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wagenborgen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Delfzijl?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Delfzijl. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.delfzijl.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Wagenborgen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot gemiddeld €2850. Benieuwd naar de huidige subsidie in maart 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wagenborgen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je grofweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFWE+260L16 KW€2900,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 1411 KW€2250,-
HeliothermHP08E-M-BC DX8 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Wagenborgen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!