Warmtepomp Woldendorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Woldendorp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €225,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Woldendorp.
warmtepomp-installateur-9946

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Woldendorp

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woldendorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Woldendorp? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool lees jij in korte tijd (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9946).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand check je bruikbare details inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Woldendorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €22.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Woldendorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woldendorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een flinke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5700. Het hybride systeem is er vanaf €3200. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. allerlei facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €23900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3700 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5350 – €6550Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €6050Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Woldendorp gebruikt pakweg 1520 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €210 tot €380. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €130 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€657
Buitenlucht2300kWh€453€204
Bodemwarmte1625kWh€322€335
Hybride1350 kWh + 525 M3€486€171

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Woldendorp?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Delfzijl. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Woldendorp. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €850 tot plusminus €2950. Interesse naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Woldendorp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS8WHNPE+RWM8NE16 KW€2900,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 1613 KW€2450,-
HeliothermHP12E-M-BC-DX12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Woldendorp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!