Warmtepomp Bierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Bierum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bierum.
warmtepomp-installateur-9906

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bierum

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bierum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Bierum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website vind jij snel leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9906).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna ontdek jij uitgebreide details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Bierum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €24.800. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.575 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Bierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bierum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door allerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24500Passief koelen, relatief duur
Water-water€14900 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €7075CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €7350Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €5800Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Bierum consumeert pakweg 1520 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €240 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€736
Buitenlucht2725kWh€478€258
Bodemwarmte2050kWh€331€405
Hybride1475 kWh + 450 M3€515€221

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bierum?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Delfzijl. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.delfzijl.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bierum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot plusminus €2950. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bierum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1950.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2.5WHVNP+RWD2.5+260L5 KW€1800,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 7046 KW€5750,-
HautecHCS-PN-30A (88SF0301SDPA1)9 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bierum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!