Warmtepomp Termunten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Termunten? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Hierna tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Termunten.
warmtepomp-installateur-9947

 • Duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcodegebied9947
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Termunten

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Termunten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Termunten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9947).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website bekijk je uitgebreide raadgeving over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Termunten heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.700 en €11.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Termunten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-termunten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15800 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4550 – €7150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5350 – €7325Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2275 – €5550Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Termunten verbruikt om en nabij 1520 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €370. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €180 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€658
Buitenlucht2350kWh€461€197
Bodemwarmte2025kWh€329€329
Hybride1600 kWh + 550 M3€494€165

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Termunten?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Delfzijl?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Delfzijl. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Termunten. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €625 tot ongeveer €3900. Benieuwd naar de maximale subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Termunten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS10WHNPE+RWM10NE17 KW€2850,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 1816 KW€2750,-
HeliothermHP20E-M-BC-DX20 KW€3800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Termunten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!