Warmtepomp Termunterzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Termunterzijl? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Termunterzijl.
warmtepomp-installateur-9948

 • Kies voor duurzame warmte
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilig alternatief
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Termunterzijl

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Termunterzijl kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Termunterzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker check jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9948).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je samengestelde gegevens inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Termunterzijl heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €16.300. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Termunterzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-termunterzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7900. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. Het prijskaartje hangt af van velerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26200Geen geluid, relatief duur
Water-water€16500 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €6325Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6850Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2675 – €5050Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Termunterzijl verbruikt ong. 1520 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €265 tot €335. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€659
Buitenlucht2475kWh€428€231
Bodemwarmte1750kWh€297€362
Hybride1425 kWh + 475 M3€461€198

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Termunterzijl?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Delfzijl. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.delfzijl.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Termunterzijl. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €750 tot ongeveer €3150. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Termunterzijl (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1650.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RASM-3VNE6 KW€1900,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 2116 KW€2750,-
HeliothermHP08SWW10 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een actueel stappenplan van de warmteservice Termunterzijl aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!