Warmtepomp Maashees

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Maashees? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Maashees.
warmtepomp-installateur-5823

 • Een verantwoorde warme woning
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige oplossing
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maashees

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maashees heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Maashees? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met de warmtepomp-vergelijker vind jij waardevolle installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5823).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees je actuele raadgeving over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Maashees heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €17.900. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Maashees (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maashees

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door diverse facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23800Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16900 – €25000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €7350Eenvoudige installatie
Lucht-water€5250 – €7275Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2525 – €5150Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Maashees gebruikt ongeveer 1570 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €400. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €135 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€675
Buitenlucht2550kWh€473€203
Bodemwarmte1825kWh€338€338
Hybride1325 kWh + 475 M3€506€169

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Maashees?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Boxmeer. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.boxmeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Maashees. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot wel €2850. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Maashees (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBW-HT 013139 KW€5550,-
Orca EnergijaMONO-PUHZ-SHW80V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 013T10 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Maashees aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!