Warmtepomp Oeffelt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Oeffelt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check je meer info over een warmtepomp kopen in Oeffelt.
warmtepomp-installateur-5441

 • Duurzame warmte
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode-regio5441
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oeffelt

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oeffelt kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oeffelt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website tref je eenvoudig erkende installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5441).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website tref je actuele aanbevelingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Oeffelt heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €16.100. We spreken over vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Oeffelt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oeffelt

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De uiteindelijke investering hangt af van specifieke randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27800Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14500 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6975Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4850 – €6000Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5450Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oeffelt verbruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €260 tot €375. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €155 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€715
Buitenlucht2800kWh€493€222
Bodemwarmte2050kWh€350€365
Hybride1325 kWh + 575 M3€529€186

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oeffelt?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Boxmeer. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.boxmeer.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Oeffelt. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 en kunnen oplopen tot €2650. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oeffelt (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je grofweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWW-HT 010140 KW€5800,-
NRGTEQTNG20 (B/W)20 KW€3800,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0061T11 KW€2250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Oeffelt aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!