Warmtepomp Holthees

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Holthees? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende elementen. In het volgende kopje check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Holthees.
warmtepomp-installateur-5824

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Holthees

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt allerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holthees kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Holthees? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina vind je bruikbare erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5824).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de paragraaf hierna lees jij toepasbare gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Holthees kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €22.600. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Holthees (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holthees

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €5700. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De factuur is afhankelijk van specifieke factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26100Hoge subsidie, prijzig
Water-water€13700 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €6850Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6700Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Holthees gebruikt ongeveer 1570 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€676
Buitenlucht2300kWh€439€237
Bodemwarmte1825kWh€304€372
Hybride1300 kWh + 475 M3€473€203

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Holthees?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de erkende groene lening bij gemeente Boxmeer. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.boxmeer.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Holthees. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot wel €2750. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Holthees (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaBW-HT 015143 KW€5950,-
Orca EnergijaDUO200-PUHZ-SHW80V(**)9 KW€2200,-
Climavenetai-BX-N 015T12 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Holthees aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!